Radio SoMuRa äänessä Somura JM:ssä

Radio SoMuRan sielu, Tapio Aaltonen, tarkkailee tietokonekäyttöisellä limitterillä, että lähetyksen deviaatio pysyy sallituissa rajoissa. Kuva © Saana Tuomela
Somuran moottoriradan kuulutus välitettiin kokeiluluontoisesti kuultavaksi myös yleisradiotaajuudella 92,9 MHz. Lähetystä seurattiin niin varikolla, toimistossa, ravintoloissa kuin katsomossakin. Someron UA hankki oman lähetyskaluston ja sitä säädettiin ja lähetystekniikkaa opeteltiin tornin toisessa kerroksessa yläkertaan johtavien portaiden alla. Ensikokemukset olivat pääsääntöisesti myönteisiä, vaikka kehitettävääkin jäi vielä runsaasti. Musiikin ja puheen lähetystasojen miksaamisessa on vielä haastetta, osaan lähettimen ominaisuuksista täytyy vielä paneutua tarkemmin ja kuten kaikessa autourheilussa: halvin osa eli euron kaapeliadapteri antennikaapelissa osoittautui vialliseksi ja meinasi estää koko lähetyksen.

Osa radioaseman laitteista on peitetty kauhtuneella punaisella lipulla, koska yläkerran väki (kilpailun johto) kuulemma heittelee muutoin lapiolla soraa värkkien päälle.

Radio SoMuRa on tarkoitus saada jatkossa toimimaan kaikissa Somuran radan kisoissa ja järjestelmää tullaan tarjoamaan myös vuokrattavaksi muihin tapahtumiin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *