Miikka Tamminen ja Sami Karhunen Ässä JM XXXI-kisan kaksoisvoittoon

Voittajakolmikko räväkän ukkoskuuron liukastamalla radalla: Miikka Tamminen, Sami Karhunen ja Hannu Tuomisto. Kuva © matti-ilmarin kuvat

Someron UA:n Miikka Tamminen voitti Somurakupin kolmannen osakilpailun 10.7.2016 ja Sami Karhunen sijoittui hienolla ajolla toiseksi vaihtelevassa säässä ajetussa hienossa jokkiskisassa.

Someron UA:n edustajilla kulki hyvin: Timo Koivunen oli yleisen luokan neljäs tuulennopealla Fordillaan ja Jussi Tuomela sijoittui A-finaalin kuudenneksi Skodan vetoakselin katkettua lähtökiihdytyksessä.

Päivän paras Someron UA:n kuljettaja oli kuitenkin Timo Koivunen, joka voitti taas ylivoimaisesti EVK-luokan. Voitto oli Timolle jo toinen peräkkäinen, sillä tämä autonrakentajavelho voitti myös kesäkuussa Somuralla ajetun Someron Säästöpankki JM-kisan EVK-luokan.

Eräs päivän kohokohdista nähtiin pappaluokassa, kun itse maestro Markku Tamminen näytti vanhaan malliin, miten varikkokaarteessa tuikataan ohi ja otti komealla suorituksella pappaluokan voiton. Oli se silmiä hivelevän kaunis ohitus!

Nuorten luokassa Toni Nurmi sijoittui kolmanneksi ja Virtasen Matti kunnostautui uran ensimmäisellä kaadollaan.

Someron UA:n kuljettajien sijoitukset:
Yleinen: 1. Miikka Tamminen / 2. Sami Karhunen / 4. Timo Koivunen / 6. Jussi Tuomela / 9. Mikko Silvander / 14. Petri Kuisma / 18. Henri Kuisma
EVK: 1. Timo Koivunen / 10. Jere Piekkala / 13. Vesa Launiainen / 15. Aki Gröhn
Papat: 1. Markku Tamminen / 6. Arto Laine / 10. Pasi Piekkala
Nuoret: 3. Toni Nurmi / 7. Susanna Kontio

ÄSSÄ JM XXXI-kisa oli myös Someron UA:n 50v. juhlakilpailu ja sateisesta aamusta huolimatta paikalle saapui runsaasti katsojia. Someron kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, Jani Kurvinen, lausui Someron kaupungin tervehdyksen juhlivalle seuralle korostaen mm. talkoovoimin tehtävän seuratyön tärkeyttä.

Tauoilla nähtiin myös varikon asfalttimutkassa RC-jokkisautojen näytösajoa. RC-jokkishan on uusin tulokas autokilpailuluokkana.

Kaikki tulokset: Jokkis.netin Online